Ελπίζουν στην τόνωση της εμπορικής κίνησης τα καταστήματα της Πάτρας, έχοντας στολιστεί και έχοντας ετοιμάσει αρκετές προσφορές στα είδη τους, με πολύ καλές τιμές και με αρκετές ευκαιρίες.

Αυτό που ελπίζουν τα μαγαζιά και οι επαγγελματίες του εμπορίου είναι το ενδιαφέρον που φαίνεται ότι υπάρχει για αγορές λόγω των γιορτών να μετατραπεί σε ψώνια μέσα στις επόμενες ημέρες, όσο δηλαδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια κινητικότητα και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Αισιοδοξούμε ότι η κινητικότητα αυτή θα κορυφωθεί από την επόμενη εβδομάδα, μπαίνοντας πλέον στο εορταστικό ωράριο» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Ωστόσο, ο Δεκέμβρης μέχρι τώρα έχει κινηθεί σε ένα μέτριο έως χαμηλό επίπεδο. Ένας μήνας που αποτελεί παραδοσιακά τον μήνα που τα μαγαζιά κάνουν τον μεγαλύτερο τους τζίρο, δεν έχει την ανάλογη κίνηση έως τώρα.

«Δεν θα έλεγα ότι έχει πάει καλά ο Δεκέμβριος. Μέτρια πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Νοέμβριο. Ο κόσμος είναι διστακτικός, θέλει να αγοράσει, αλλά δεν μπορεί. Δεν του περισσεύουν χρήματα για αγορές μέσα από την καθημερινότητα του».

Όσο για το καλάθι του Αϊ Βασίλη; «Όπως και όλα τα υπόλοιπα παρόμοια μέτρα θεωρούμε ότι ενισχύουν τις μεγάλες αλυσίδες και όχι την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».