Μία ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα στην οποία κυριάρχησε το κέφι, η ανθρώπινη επικοινωνία, ο χορός, η μουσική και τα φιλέματα, απόλαυσαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες κάτοικοι στη συνοικία Ταραμπούρα, όπου στο πλαίσιο της ενότητας «Χριστούγεννα είναι…2023» που υλοποιεί ο Δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός του Οργανισμός διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν περισσότερα από 500 άτομα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταραμπούρα, , με το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου να αφήνει για μία ακόμα φορά το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα.

Τα παιδικά τμήματα και τα τμήματα ενηλίκων από το παράρτημα του Χορευτικού στο Νότιο Διαμέρισμα, χωρισμένα σε 8 (οκτώ) ομάδες παρουσίασαν χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα σ΄ ένα άκρως χριστουγεννιάτικο σκηνικό που είχε φροντίσει να διαμορφωθεί με τον στολισμό της πλατείας το συνεργείο Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των παιδιών όταν τους μοιράστηκαν κόκκινα μπαλόνια με το λογότυπο του Δήμου της Πάτρας. Η βραδιά έκλεισε με χορό για όλους τους παρευρισκόμενους με κυρίαρχο σύνθημα ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος της Πάτρας προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών φρόντισε ώστε στις δύσκολες μέρες που περνάμε της ακρίβειας, της φτώχειας, της βίας και της άκρατης εκμετάλλευσης των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου, έστω για λίγες ώρες το χαμόγελο που τόσο έχει λείψει να «επιστρέψει» στα πρόσωπα των ανθρώπων που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Η υπέροχη σούπα που προσφέρθηκε ήταν δημιουργία του Δημοτικού μαγειρείου. Το κρασάκι, το τσάϊ, τα γλυκά - όπως απαιτούν οι ημέρες - μοιράστηκαν από τα παιδιά και τις κυρίες του χορευτικού σε όλους.

Τα μέλη και οι δάσκαλοι του Χορευτικού, οι εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό, οι άνθρωποι του Συλλόγου Ταραμπούρα και του Δημοτικού Διαμερίσματος επιμελήθηκαν και την τελευταία λεπτομέρεια ώστε τα πάντα να παραπέμπουν σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροαναγιώτη και ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος.