Στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ από τις 10 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό, ενώ η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις αναφέροντας ότι η επιτροπή «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το 49ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ για σήμερα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της ΝΔ και μερίδας αιρετών».

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 15:00 και θα έχουν προσυγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. ενάντια στον προϋπολογισμό. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «υπάρχει μαζικό κύμα αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την ΠΡΟΝΟΙΑ εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλότατων μισθών».

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ:
Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία
Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων
Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17
Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.