Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη του καθοδηγητή των επεισοδίων στου Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός από ναυτική φωτοβολίδα.

Οι έρευνες της ΕΛ,ΑΣ επικεντρώνονται στον καθοδηγητή της επίθεσης κατά των αστυνομικών στου Ρέντη, ο οποίος μεταξύ άλλων προμήθευσε τα «πολεμοφόδια» στους χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθοδηγητής φαίνεται πως έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων οδηγώντας τους ταραξίες στο πάρκινγκ του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου ένα άλλο άτομο είχε μεταφέρει με αυτοκίνητο τα «πολεμοφόδια» και τα οποία χορήγησε στους οπαδούς.

«Θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις», είπε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

«Θα έχουμε προφανώς συλλήψεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ΄ ομολογία δράστη της δολοφονικής επίθεσης, υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

«Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» πρόσθεσε.

Όπως είπε, το πρόσωπο που προμήθευσε τις φωτοβολίδες, τις πέτρες και τα ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.

Στα ίχνη του καθοδηγητή - Σεσημασμένοι χούλιγκαν στη ΓΑΔΑ
Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο καταθέσεις και ανώνυμες τηλεφωνικές πληροφορίες, ώστε να φτάσουν στα ίχνη του καθοδηγητή του 18χρονου που πέταξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό, αλλά και ενός στενού πυρήνα περίπου 10 ατόμων, ο οποίος εκτιμάται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση κατά των αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προς εξέταση στη ΓΑΔΑ καλούνται σεσημασμένοι χούλιγκαν και άτομα γνωστά στις Αρχές.

Οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης, προσκόμισαν χθες στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μια λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν όλων των ομάδων και από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, «ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιλαμβάνει πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνον-βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.