Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα παραχώρησε η Μαρία Κίτσου. Η ηθοποιός μίλησε για την παράσταση «Γέρμα», το ρόλο της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες, αλλά και τις δύσκολες σκηνές με την κακοποίηση από τον Βασίλη Μπισμπίκη.

«Από την αρχή των παραστάσεων έχω γνωρίσει πάρα πολλά ζευγάρια που έχουν έρθει και μου έχουν μιλήσει για το θέμα της απόκτησης του παιδιού, που τους βασανίζει. Το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι η πιο ιερή αποστολή, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος. Υπάρχουν περιπτώσεις που για να σώσουν το γάμο τους και για την κοινωνική επιβεβαίωση καταφεύγουν στη σύλληψή ενός παιδιού.

Είμαι της άποψής ότι πρέπει να υπάρχουν σχολές γονέων ανεξάρτητα από το αν είσαι ετεροφυλόφιλος η ομοφυλόφιλος. Αν αποφασίσεις να κάνεις παιδί πρέπει να υπάρχει μία εκτίμηση για το αν είσαι έτοιμος να κάνεις παιδί. Γι’ αυτό βλέπουμε τόσα εγκλήματα και ιστορίες κακοποίησης», είπε αρχικά η Μαρία Κίτσου.

Η Μαρία Κίτσου είπε στη συνέχεια: «Η Ελένη Σταμίρη αποτέλεσε έναν πολύ δυναμικό και κυριαρχικό χαρακτήρα και ήθελα να απεμπλακώ από αυτή την εικόνα και επανέλθω με κάτι άλλο. Επιστρέφω με την ελληνική εκδοχή του “Mother”, μία μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων. Δεν είναι δυνατόν η άξια ενός ανθρώπου να μετριέται με βάση το πόσους ακολούθους έχει. Οι σκηνές κακοποίησης από τον Βασίλη Μπισμπίκη στις Άγριες Μέλισσες στον δεύτερο κύκλο ήταν αναμφίβολα οι πιο δύσκολες.

Η υποκριτική εμπεριέχει την ψυχοθεραπεία. Πολλές φορές έρχομαι με άγχος στην παράσταση και μόλις τελειώσει μου έχει φύγει τελείως, σαν να έχω ξεσπάσει. Η ανάγκη να φροντίσω τον εαυτό μου με ώθησε στο να ξανακάνω ψυχοθεραπεία. Είδα ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Είμαι άνθρωπος που αλλάζει δύσκολα, άλλα θα αλλάξω όταν δω ότι κάτι με βλάπτει. Δεν μπορείς πεις εύκολα “έχω κατάθλιψη”, το στίγμα υπάρχει ακόμα.

Και έμενα μου έχει συμβεί να μην το υπολογίσουν τόσο σοβαρά όσο αν είχα μία ασθένεια που να φαίνεται άλλα είναι η ασθένεια της ψυχής. Η κοινωνία και ο πολιτισμός μας, μας οδηγούν σε άρρωστες καταστάσεις. Ο κόσμος δυσκολεύεται, πεινάει, υποφέρει».

Κλείνοντας, η Μαρία Κίτσου είπε: «Είμαι τελειομανής μέχρι αηδίας, «χαστουκίζω» τον εαυτό μου και θέλω να το δουλέψω. Στην παράσταση «Δεσποινίδα Τζούλια» άφησα τον Ορέστη Τζιόβα μόνο του στη σκηνή επειδή μου είχε πέσει το παντελόνι».