Μπαίνουν σιγά – σιγά τα στολίδια των Χριστουγέννων στις γειτονιές έξω από το κέντρο της Πάτρας.  

Στην Εγλυκάδα, στην Οβρυά, στα Δεμένικα, στην Θέα, αλλά και από την άλλη πλευρά της πόλης, φτάνοντας στο Ρίο, στον Άγιο Βασίλη, στο Καστρίτσι κτλ. Θα στολιστεί με χριστουγεννιάτικα στολίδια όλη η πόλη, όπως γίνεται κάθε Χριστούγεννα τα τελευταία έτη.

Έτσι λένε στη δημοτική αρχή. Ως εδώ καλά. Όμως αυτό που αφήνει με παράπονο τους κατοίκους των περιοχών έξω από την Πάτρα είναι ο τρόπος που η δημοτική αρχή θα στολίσει τις γειτονιές τους.

«Έχουν βγάλει όλες τις παλιατζούρες των περασμένων ετών και τις κρεμάνε για να πούμε ότι μας θυμήθηκαν» γράφουν στα social media. Ας μην έχουν παράπονο και επιτέλους ας μην τα θέλουν όλα δικά τους.

Βλέπετε υπάρχει και ο αντίλογος. Μήπως έχουν δει κάτι καινούργιο στον στολισμό του κέντρου, ειδικότερα την φετινή χρονιά; Όχι αν έχουν δει να μας το πούνε να το δούμε και εμείς να το χαρούμε.

Γιατί όλα και όλα. Σε αυτή την πόλη είμαστε όμοιοι. Στο κέντρο και στις γειτονιές. Σαν τους Σπαρτιάτες ένα πράγμα που στις συνελεύσεις τους ψήφισαν με κραυγές και με τη δύναμη της βοής. Συμφωνείτε; Και να διαφωνείτε 56% πήρε…

(Η φωτογραφία είναι από τον στολισμό της Οβρυάς. Έβαλαν τέσσερα δεντράκια, το ένα δουλεύει, τα τρία όχι. Λεπτομέρειες...).