Με αφορμή την διπλή θεατρική του παρουσία την φετινή σεζόν, ο Θοδωρής Αθερίδης υποδέχθηκε στο Μικρό Παλλάς για να δώσει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» στο MEGA. Σε αυτήν, μάλιστα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για την μάχη που έδωσε με το αλκοόλ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε πριν χρόνια να προχωρήσει σε δημόσια εξομολόγηση.

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Αθερίδης εξομολογήθηκε πως «έχω μοιραστεί πράγματα του εαυτού μου γιατί δεν θεωρώ ότι έχω κάτι το οποίο είναι για λιθοβολισμό. Τολμάω να πω ίσως πράγματα που τα έχουν όλοι και οι άλλοι δεν τα λένε. Από τη στιγμή, όμως, που ξέρω εγώ ότι τα έχουν όλοι, δεν ντρέπομαι να τα πω. Όλα μου τα προβλήματα τα συναντώ στην κοινωνία συνέχεια. Καλλιτέχνης είμαι, πρέπει να έχω το θάρρος και να κάνω αυτό που δεν έχει το κοινό».

«Πάρα πολλοί μου έχουν πει ότι τους βοήθησα. Ειδικά, ας πούμε, με την ιστορία με το αλκοόλ ξεκίνησε ένα πράγμα που δεν περίμενα γιατί, όταν το έκανα, δεν το έκανα για να κάνω καλό στους άλλους. Αυτό προέκυψε, εγώ όμως το έκανα για να δεσμευτώ. Γιατί ήταν στην αρχή, στα τρία χρόνια που το είχα κόψει, οπότε σκέφτηκα πως «αν το πω τώρα και το μάθει όλος ο κόσμος ότι είμαι αλκοολικός, όταν θα με ξαναδούν με ένα ποτήρι θα ντρέπομαι». Ήταν δηλαδή ένα στοιχείο δέσμευσης, γι’ αυτό το είχα πει».

«Μετά κατάλαβα ότι λειτούργησε για τον κόσμο λυτρωτικά. Σου λέει, «αφού μπόρεσε αυτός θα μπορώ και γω» αλλά εγώ δεν το έκανα γι’ αυτό και πρέπει να το ομολογήσω. Δηλαδή δεν το έκανα για να κάνω τον καλό, το έκανα για να δεσμευτώ εγώ και βοήθησε πάρα πολύ. Βοηθάει η δέσμευση και τώρα έχω σταματήσει το αλκοόλ 24 χρόνια» συμπλήρωσε ακόμα ο Θοδωρής Αθερίδης μιλώντας στον Κώστα Τσουρό και το Μεγάλο Κανάλι.