Μέχρι το καλοκαίρι του 2024 όλα δείχνουν ότι το έργο της αποκατάστασης - συντήρησης του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας θα έχει ολοκληρωθεί και το σημαντικό αυτό μνημείο της πόλης θα έχει ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις. 

Ύστερα από δύο χρόνια, έχοντας λείψει πραγματικά από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, αλλά και από το Φεστιβάλ Πάτρας που όσο διάστημα είναι κλειστό το μνημείο δεν έχει φέρει παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και γενικότερα παραστάσεις της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας. 

Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και το έργο που χρηματοδοτείται μέσα από χρήματα που εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πάει αρκετά καλά. 

Το σημαντικό όταν ανοίξει το Ρωμαϊκό Ωδείο είναι ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 900 θεατές, όπου ήταν το όριο της χωρητικότητας του. 

Ο ακριβής αριθμός των θεατών που θα μπορεί να χωρέσει θα εξαρτηθεί μέσα από την πορεία των εργασιών. Ίσως να φτάνει ακόμα και τα 3.000 άτομα.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι μέσα από τις εργασίες που γίνονται θα αναδειχθεί το μνημείο και από αρχαιολογικής πλευράς και θα αποτελέσει πόλο επισκεψιμότητας. 

Δεν θα είναι έτσι ένας χώρος για εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, αλλά ένα μνημείο που θα προστεθεί στον αρχαιολογικό στόλο της Πάτρας.

Μετά από τις εργασίες και την ολοκλήρωση του έργου το μνημείο θα πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό την αρχική του εικόνα, όταν δηλαδή είχε κτιστεί από τους Ρωμαίους, στο πρώτο μισό του δεύτερου αιώνα.