Υλικά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ελληνικό ρύζι γλασέ
2 -3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ζωμό λαχανικών και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο να πάρει βράση.
Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά.
Βάζετε τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάτε καλά με το σύρμα.
Με την κουτάλα της σούπας παίρνετε λίγο λίγο υγρό από την κατσαρόλα και το προσθέτετε σε αργή, σταθερή ροή στο μπολ με τα αυγά χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
Αφού ρίξετε 2-3 κουτάλες ζωμού στο μπολ με τα αυγά, ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια.
Ανακινείτε (δεν ανακατεύετε) την κατσαρόλα για να ενωθεί το μείγμα των αυγών και επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Αφήνετε να βράσουν για 1-2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

*Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: imommy.gr