Στο «Γκαράζ» με τον Ζήση Ρούμπο βρέθηκε ο Γιάννης Κατινάκης, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action 24. Μάλιστα, ο νεαρός stand up comedian μίλησε με ειλικρίνεια για την ένταση που αντιμετωπίζει και ο ίδιος σαν ομοφυλόφιλος στην σημερινή κοινωνία εξηγώντας πόσο και σε ποιους τομείς αυτή έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κατινάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω φάει ξύλο και κυριολεκτικά, δεν την παλεύει ο κόσμος. Νομίζω ότι και πριν το ’76 δεν την πάλευε αλλά τα τελευταία χρόνια δεν την παλεύει πια καθόλου. Δηλαδή έχει επέλθει ένας μουρλαμός αδιανόητος, Πιστεύω ότι τα παλιότερα χρόνια, δηλαδή στα 90s και στις αρχές του 2000, σίγουρα τα πράγματα ήταν πολύ πιο πίσω από θέμα ενημέρωσης και υπήρχαν πολύ πιο κλειστές, κομπλεξικές, παρωπίδες σε θέματα ρατσισμού και ομοφυλοφιλίας. Όμως ο κόσμος, επειδή ήταν πιο άνετος και αεράτος, θεωρώ ότι δεν ξεσπούσε τόσο πολύ σε αυτά που μισεί».

«Τώρα μπορεί να ακούγονται πολύ παραπάνω θέματα, δηλαδή υπάρχει μεγαλύτερη αφύπνιση, αλλά από το 2010 και μετά… Φταίει η κρίση; Φταίνε πάρα πολύ δυσάρεστα πράγματα και γεγονότα που έγιναν στη χώρα μας και γενικά στον κόσμο; Ήρθε ο κόσμος και ζορίστηκε πάρα πολύ στο πως να ζει; Έφτασε να μην μπορεί να αγοράσει τα βασικά πράγματα και να σκέφτεσαι αν θα έχει έχει κάπου να μείνει αύριο; Όλα αυτά τα οποία σαφέστατα είναι σημαντικά και σοβαρά προβλήματα, όμως δεν πρέπει να είναι δικαιολογία για να εξαπολύεις έτσι ανεξέλεγκτα μίσος προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά σε ανθρώπους οι οποίοι, όχι απλά δεν φταίνε σε κάτι, είναι μέρος της φύσης που έφτιαξε και εσένα».

«Απλά νομίζω ότι πιο παλιά σαφέστατα υπήρχε όλο αυτό του βλάχου Έλληνα που «ο γκέι, πίσσα και πούπουλα», αλλά δεν είχε τόσο θέμα γιατί ήταν άνετος. Τώρα βγήκαν όλα στη φόρα, θεωρώ. Αυτή είναι η δική μου θεωρία, μπορεί να είναι και λάθος, δεν ξέρω» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Γιάννης Κατινάκης στην εβδομαδιαία εκπομπή με τον Ζήση Ρούμπο στο Action 24 το βράδυ του Σαββάτου.