Συνεχίζοντας τον κύκλο της γύρω από τον πρωταθλητισμό στο βάδην, η πατρινή Σοφία Αλικανιώτη έχει στραφεί ήδη στα πρώτα της επαγγελματικά σχέδια που σχετίζονται με τον αθλητισμό, την υγεία και την ευεξία.

Η πατρινή πρωταθλήτρια στο βάδην που αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα τραυματισμού τα οποία και της στέρησαν τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πλέον wellness coach και personal trainer σε ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλέστερα site διαιτολογίας στην Ελλάδα.

Τι είναι το wellness που τελευταία έχει γίνει ως έννοια αρκετά της μόδας; Είναι η ευεξία, η κατάσταση στην οποία έχει κάποιος ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να είναι καλά.  Κι αυτό το καλά έχει να κάνει φυσικά με την ψυχολογία μας, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή, με την διατροφή μας, αλλά και με την σωματική άσκηση.

Όλα αυτά που η Σοφία Αλικανιώτη ως πρωταθλήτρια και ως ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει μέσα στον αθλητισμό γνωρίζει αρκετά καλά, ενώ έχε σπουδάσει πάνω στο αντικείμενο της διαιτολογίας. Η ίδια πάντως παραμένει μέλος της εθνικής ομάδας βάδην βάζοντας πάντοτε νέους στόχους και εξακολουθώντας να έχει υψηλές φιλοδοξίες.