Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού αστυνομικού έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στο ματς βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Την ώρα που οι ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ ζητούν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία το πρωί του Σαββάτου.

Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, αναμένεται να συμμετάσχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ξεσπάθωσε εναντίον όσων επιρρίπτουν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

»Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου.

»Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα.».

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Τακτικές Ναζί από την ΕΛΑΣ, κράτησε σε ομηρία 500 φιλάθλους

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όπου επιρρίπτονται ευθύνες στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, υποστηρίζοντας πως η αστυνομία αναιτιολόγητη βία για να καταλήξει κάνοντας λόγο για «ομηρία» όλων των φιλάθλων, εντός του κλειστού γηπέδου, με τη χρήση βίας. «Αποφασίστηκε από την αστυνομία η απελευθέρωση μόνο τον γυναικόπαιδων και των αθλητών των δύο ομάδων, κατακρατώντας παράνομα περίπου 500 φιλάθλους, δηλαδή όλους τους άντρες άνω των 15 ετών!! Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!» ανέφερε η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.