Η Μόνικα κάθισε στον καναπέ του Fay’s Time το μεσημέρι της Τετάρτης και μίλησε για την υποψηφιότητά της για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελευταία Eurovision.

«Ισχύει για την Eurovision. Πάντα ο φροντιστής μού έλεγε ότι πρέπει να πας Eurovision γιατί πραγματικά είναι top οf the top. Θα το χαρείς τόσο πολύ που μπορούμε να παρουσιάσουμε κάτι και μπορεί και να κερδίσουμε. Πολλά χρόνια υπήρχε αυτή η συζήτηση, αλλά εγώ ένιωθα ότι δεν είχα το κατάλληλο τραγούδι. Πέρυσι επειδή είχα το δίσκο, τους είπα ότι νομίζω πως έχω δυο τρεις επιλογές. Πολλοί μου είπανε να ακολουθήσω άλλο δρόμο και να μιλήσω… Λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση, θα ακολουθήσουμε με την ομάδα τη διαδρομή που κάνουν όλοι οι υποψήφιοι. Στείλαμε τα τραγούδια, πέρασε στη δεύτερη φάση και στην τρίτη μας είπανε ότι δεν προχωρά γιατί ψήφισε το κοινό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, ίσα-ίσα έμαθα κάτι για αυτό. Ότι πρέπει να είμαι καλύτερη και να έχω καλύτερα τραγούδια» δήλωσε η Μόνικα.

«Αν το ελληνικό κοινό πήγε εκεί να ακούσει τα τραγούδια και δεν το ψήφισε, σημαίνει ότι κάτι δεν κατάλαβε και ότι δεν θα καταλάβαινε και ο υπόλοιπος κόσμος. Σίγουρα στεναχωρήθηκα γιατί πραγματικά το πίστευα» ανέφερε η Μόνικα και κατέληξε: «Ευτυχώς φέτος που θα πάει η Μαρίνα Σάττι γιατί πέρυσι έγινε χαμός. Είναι αξιοπρεπέστατο παιδί και θα το στηρίξει πραγματικά.»