Είναι η εβδομάδα των ορκωμοσιών για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το γεγονός αυτό δίνει μια ανάσα σημαντική στην εστίαση, στα ξενοδοχεία και στον επισιτιστικό κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr οι ορκωμοσίες, σε διάφορα τμήματα των σχολών του ακαδημαϊκού ιδρύματος, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν περισσότερες από 20.

Οι ορκωμοσίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, μέχρι την περίοδο που το Πανεπιστήμιο Πατρών θα κλείσει λόγω των Χριστουγέννων. Η διαδικασία αυτή έχει φέρει μια επιπλέον κίνηση στα καταστήματα εστίασης και κυρίως στα εστιατόρια που έχουν δεχθεί βροχή από κρατήσεις από τις οικογένειες των φοιτητών που κλείνουν τραπέζι για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός για το παιδί τους.

Βλέπετε η ορκωμοσία είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον κάθε φοιτητή που πλέον γίνεται απόφοιτος και συμβολίζει αρκετά πράγματα για αυτόν, βγαίνοντας πλέον στην αγορά εργασίας και ελπίζοντας σε μία σταδιοδρομία στο επιστημονικό πεδίο που έχει καταρτιστεί.

Οι κρατήσεις σε εστιατόρια της Τριών Ναυάρχων, των Υψηλών Αλωνίων της Ρήγα Φεραίου, του Ρίου και γενικότερα στην Πάτρα είναι πολλές και κυρίως από οικογένειες που έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο.

Το όλο θέμα έχει δώσει επίσης και μια τόνωση στα ξενοδοχεία της Πάτρας αφού κάποιοι από τους γονείς και τους συγγενείς των φοιτητών διανυχτερεύουν κιόλας.