Η αντίστροφη μέτρηση για την εορταστική περίοδο στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες εμπόρους και τους παράγοντες της αγοράς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια τόνωση της κίνησης και κυρίως ένα ενδιαφέρον από καταναλωτές που ψάχνονται και κάνουν μια έρευνα αγοράς στα είδη που σκέφτονται να ψωνίσουν.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στα παιδικά ρούχα, στα υποδήματα, στα παιχνίδια, αλλά και γενικότερα στην ένδυση, ενώ υπάρχει και μια κίνηση κυρίως στα γυναικεία είδη, στα είδη σπιτιού και στα σεντόνια.

Ο κόσμος όμως δεν παύει να είναι διστακτικός. Τα μαγαζιά ποντάρουν πλέον στην εορταστική περίοδο καθαρά, αφού το προηγούμενο διάστημα αυτό του Νοεμβρίου κινήθηκε σε ένα μέτριο επίπεδο, όπως μέτρια κινήθηκαν και οι μέρες της Black Friday.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες των εμπόρων η κίνηση θα κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες όταν μπουν στις τράπεζες τα δώρα Χριστουγέννων, τα επιδόματα και όλα τα σχετικά, με τους εμπόρους να έχουν ζητήσει από τα υπουργεία ειδικά για τα επιδόματα να μπουν όσο γίνεται πιο νωρίς για να βοηθήσουν τα μαγαζιά.

Στην τόνωση της εμπορικής κίνησης θα βοηθήσουν και οι τρεις τελευταίες Κυριακές του χρόνου όπου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Πάντως το σημαντικό είναι ότι η αγορά και τα μαγαζιά της έχουν μπει σε κλίμα γιορτών, με τα καταστήματα να έχουν στολίσει τις βιτρίνες τους και για λόγους ψυχολογίας προσπαθώντας να δώσουν άλλο ύφος που θα βοηθήσει την εμπορική κίνηση.