Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, Ελένη, για ένα χαριτωμένο περιστατικό με τη μητέρα του που την πήρε ο ύπνος την ώρα της παράστασης, γιατί θεωρεί τον έρωτα δύσκολο κομμάτι και τι τον έκανε να πει το μεγάλο “ναι” στη σειρά «Το Ναυάγιο».

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» για όλους και για όλα. Αναφερόμενος στους γονείς του, είπε πως οι γονείς του ποτέ δεν του επέβαλαν κάτι απλά υποσυνείδητα καταλάβαινε ότι δεν είναι το καλύτερο τους να γίνει ηθοποιός.

«Όταν πέρασα στη σχολή υποκριτικής και ξεκίνησα να δουλεύω οι γονείς μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Η πρώτη μου παράσταση ήταν μεταμεσονύκτια και οι γονείς μου έρχονταν συνέχεια να με στηρίξουν, σε μια από αυτές την μητέρα μου την πήρε ο ύπνος».

Μιλώντας για τον έρωτα είπε πως θεωρεί πως είναι δύσκολος γιατί δεν μπορείς να ερωτευτείς πάρα πολλές φορές στη ζωή σου.

«Μπορείς να κάνεις αρκετές σχέσεις, μπορείς να αγαπήσεις αλλά οι φορές που θα ερωτευτείς είναι λίγες. Μου έχει τύχει να ερωτευτώ πολύ. Στον έρωτα με χάνετε, οριακά είμαι μη λειτουργικός. Τον έρωτα δεν μπορείς να τον ελέγξεις. Είμαι γενικά πολύ κλειστός χαρακτήρας και δεν επικοινωνώ κάτι αν ο άλλος δεν είναι πολύ δικός μου άνθρωπος».

Όπως είπε, στο δρόμο όταν τον αναγνωρίζουν ντρέπεται και ειδικά όταν είναι μόνος του.

«Στα social media βλέπω και το καλό του πράγματος και το κακό, περνάω από διάφορα στάδια. Με ενοχλεί όταν πιάνω τον εαυτό μου να καταναλώνει πολλές ώρες στα social media αλλά και να βλέπω κόσμο να κάνει το ίδιο. Μου τυχαίνει να με ενοχλούν πράγματα σε μένα ή να με ενοχλεί κάτι στον άλλον που καταλαβαίνω ότι απλά δεν αναγνωρίζω κάτι δικό μου».

Σε σχέση με τα φίλτρα στα social media, είπε πως «είναι σα να μην αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε και να θέλουμε λίγο να το αλλοιώσουμε».

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, ενώ για τον την επιλογή του να παίξει στη σειρά «Ναυάγιο» είπε:

«Το σενάριο με έκανε να πω το ‘’ναι’’ στο Ναυάγιο».