Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, στον «Πολυχώρο Πολιτισμού» της «Ιχθυόσκαλας» από την πρόεδρο του Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκπροσώπους των δομών, φορέων, συλλόγων που συμμετέχουν σε αυτές και εκπροσώπους όλων των τμημάτων του δήμου που εμπλέκονται στην υλοποίησή τους.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες τόνισε ότι « Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και φέτος έχει ετοιμάσει ένα πλέγμα δράσεων οι οποίες αποσκοπούν στην τόνωση των πολιτών και ιδιαίτερα όσων κάτω από δύσκολες συνθήκες  ως άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης έχουν ανάγκη από ψυχική ανάταση .

Κατ’ αρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους στο δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό  για την προσπάθεια που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν προκειμένου να στολιστεί η πόλη και να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις

Πιστεύουμε ότι οι πατρινοί και οι επισκέπτες θα χαρούν όσα έχουν σχεδιαστεί να γίνουν την περίοδο των εορτών σε επίπεδο εκδηλώσεων. Περιμένουμε να συμμετάσχουν όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα σημείωσε:

«*Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου, με το άναμμα των φώτων που θα συνοδευθεί από την  εμφάνιση ξυλοπόδαρων, παιδικών χορωδιών και την πραγματοποίηση συναυλίας.

Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο με φωνές των παιδικών χορωδιών από το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο “Η Μέριμνα”, Cantelena, Αντηχώ, Μουσικό Σχολείο (με την φιλαρμονική ορχήστρα). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία από το συγκρότημα ABOVE SUSPICION με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όχι μόνο. Τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Αγγελική Σπυροπούλου.

*Την Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου στα «Παλαιά Σφαγεία» στις 7.00 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli και άλλα αντικείμενα, από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και τη σαιξπηρική δραματουργία. Τα εγκαίνια θα συνοδευθούν από την προβολή της ταινίας «CALLAS FOREVER». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

*Ξεχωριστή είναι και φέτος η συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι με αφετηρία την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων η Πάτρα θα γεμίσει με εποχούμενους Αϊ Βασίληδες. Και φέτος το Santa Bike πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών δίνοντας ξεχωριστό χρώμα  ξεχωριστό χρώμα.

Ο.Ν.Ε. του Δήμου Πατρέων « Θανάσης Τσιπινάκης», την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ θα παρουσιάσει  στην πλατεία Γεωργίου μια γιορτινή εικαστική δράση με μουσική και χορό - μελωδίες και χορογραφίες. Οι ήχοι της Ορχήστρας θα συνδεθούν με τις κινήσεις των ευφάνταστων χορευτών και ακροβατών από την θεατρική ομάδα X-SALTIBAGOS. Τίτλος της εκδήλωσης «Μια εβδομάδα για τα Χριστούγεννα…».

*Το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, θα αποτελέσει μια από τις ξεχωριστές στιγμές των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Συμμετέχουν όλα τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου, η Παιδική, Προπαιδική χορωδία, τα Φωνητικά Σύνολα Solfege Kodaly, Χορωδία Δωματίου, η Ομάδα Κρουστών «Κρούσις», η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων και Ορχήστρα Δωματίου.

*Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς), το ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα πλημμυρίσει από  εορταστικά δρώμενα με καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους, μονόροδα, ζογκλέρ, κρουστά, χάλκινα και θέατρα δρόμου».

Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο, ο διευθυντής του Θεραπευτικού   Κέντρου "Μέριμνα" Χρήστος Ρουμελιώτης και ο μουσικός - υπεύθυνος χορωδίας της «Μέριμνας» Σέργιος Σοϊλές, ο Γενικός γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών  Χάρης Κάρλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Διονύσης Βουτσινάς, ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος  Χρήστος Γιαννόπουλος, ο μαέστρος της Δημοτικής Μουσικής Χρήστος Λούκας, το μέλος της «Ελεύθερης Ορχήστρας» Ανδρομάχη Φιλιππίδη, το μέλος του συγκροτήματος Above Suspicion" Ανδρέας Ζαρκάδης, εκπροσωπώντας σχήματα, συλλόγους  και δομές πολιτισμού της πόλης που συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος της Πάτρας για μία ακόμα φορά εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τον Κοινωνικό Οργανισμό, τις Προνοιακές Δομές της πόλης  και γραφική ύλη για το Λαϊκό Φροντιστήριο του Δήμου.

Η συγκέντρωση  των ειδών πρώτης ανάγκης και της γραφικής ύλης έχει ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη και γίνεται στον «Πολυχώρο» της Ιχθυόσκαλας, όπου θα πραγματοποιηθεί μέρος των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων.

Όσοι επιθυμούν κατά την προσέλευσή τους στον χώρο μπορούν να προσφέρουν αγαθά και γραφική ύλη, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ. Θα συγκεντρώνονται: Γάλα εβαπορέ – ζάχαρη – ρύζι – κριθαράκι -λάδι – τοματοπολτός – παιδικές κρέμες – είδη καθαριότητας (σαμπονάν, αφρόλουτρα, χλωρίνες), Χαρτί Α4, και μαρκαδόροι λευκού πίνακα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

*TΡΙΤΗ 12/12

ΑΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ώρα 18.00

Ανοίγει η Μπάντα Δήμου Πατρέων

ώρα 18.30 - 19.30

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με φωνές παιδικών χορωδιών:

  • Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο “Η Μέριμνα”
  • Cantelena 
  • Αντηχώ
  • Μουσικό Σχολείο (με την φιλαρμονική ορχήστρα)

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη συναυλία από το συγκρότημα ABOVE SUSPICION με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όχι μόνο….

Η X-SALTIBAGOS θα δίνουν ιδιαίτερο χρώμα μέχρι το τέλος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

*ΤΕΤΑΡΤΗ 13/12

ΠΛ. ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

TAΡΑΜΠΟΥΡΑ - ώρα 20.00

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Δημοτικό Διαμέρισμα

και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταραμπούρας

ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

ώρα 19.00 Εγκαίνια έκθεσης με πρωτότυπες αφίσες ταινιών του Φράνκο Τζεφιρέλλι

ώρα 20.00 Προβολή ταινίας

«CALLAS FOREVER»

Διάρκεια έκθεσης έως Τετάρτη 20/12

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 9.00 - 15.00

*ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(πρώην Ιχθυόσκαλα)

Προβολή ταινίας, ώρα 18.00

«Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΝΚ»

*ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12

PATRAS SANTA BIKE 2023

Πλ. Υψηλών Αλωνίων - ώρα 12.00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Εκκίνηση πλ. Υψηλών Αλωνίων,

Σισίνη, Γούναρη, Κορiνθου,

Ζαΐμη, Μαιζωνος, πλ. Γεωργίου Α’

Δημαρχείο Μαιζώνος, Γούναρη,

Κορίνθου, τερματισμός πλ. Γεωργίου Α’

Συμμετέχει η Μπάντα Δήμου Πατρέων

*ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(πρώην Ιχθυόσκαλα)

Προβολή ταινίας, ώρα 18.00

«Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΜΟΡΙΣ»

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ρήγα Φεραίου &, Σατωβριάνδου

ώρα 18.00 - 20.00

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την Μπάντα του Δήμου Πατρέων

Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου

(μεταξύ Πατρέως& Γεροκωστοπούλου)

ώρα 19.30

Χριστουγεννιάτικο Bazzar του

Φ.Σ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Συμμετέχει η Μπάντα Δήμου Πατρέων

*ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(πρώην Ιχθυόσκαλα)

ώρα 11.00 – 14.00

Τα παιδιά δημιουργούν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με  τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(πρώην Ιχθυόσκαλα)

Προβολή ταινίας, ώρα 18.00

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ»

*ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ώρα 20.00

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ “ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ”

«Μια εβδομάδα για τα Χριστούγεννα…»

Μια μοναδική σύμπραξη της ομάδας θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS και της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ.

Μια γιορτινή εικαστική δράση με μουσική και χορό - μελωδίες και χορογραφίες. Οι ήχοι της Ορχήστρας θα συνδεθούν με τις κινήσεις των ευφάνταστων χορευτών και ακροβατών

*ΤΡΙΤΗ 19/12

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(πρώην Ιχθυόσκαλα)

ώρα 17.00 – 20.00

Τα παιδιά δημιουργούν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με  τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων

*ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12

ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΚΙΣΤΡΑΣ

Προβολή ταινίας, ώρα 18.00

«Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΜΟΡΙΣ»

ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ - ΠΛΑΤΕΙΑ

ώρα 18.30

Εκδήλωση με την μπάντα του Δήμου Πατρέων, για τους μαθητές όλων των σχολείων της κοινότητας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ώρα 20.30

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Συμμετέχουν όλα τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου, Παιδική, Προπαιδική χορωδία, Φωνητικά Σύνολα Solfege

Kodaly, Χορωδία Δωματίου, Ομάδα Κρουστών «Κρούσις», Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων και Ορχήστρα Δωματίου.

Είσοδος με προμήθεια προσκλήσεων από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων

*ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(πρώην Ιχθυόσκαλα)

Προβολή ταινίας, ώρα 18.00

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ»

Προαύλιος χώρος ΚΕΠ - ώρα 21.00

Χριστουγεννιάτικο Πάρτι από το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

*ΚΥΡΙΑΚΗ 24/12

Η «Ελεύθερη ορχήστρα» τραγουδά τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης

*ΤΕΤΑΡΤΗ 27/12

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(πρώην Ιχθυόσκαλα)

Προβολή ταινίας, ώρα 18.00

«Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΝΚ» 

*ΚΥΡΙΑΚΗ 31/12

Η «Ελεύθερη ορχήστρα» τραγουδά τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης

*Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν