Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα φίλοι και μέλη του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Ήφαιστος» του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Σ.Φί.Κ.Α) και του Αθλητικού σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα Πάτρας βρέθηκαν όλοι μαζί το μεσημέρι της Κυριακής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρα αναπηρίας.

Στις τρεις το μεσημέρι στο ΠΕΑ Τόφαλος πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια μεταξύ του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ήφαιστος και του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στην εξέλιξη του, με ένταση και πολλές συγκινητικές στιγμές. Την καρδιά των θεατών έκλεψε ο μικρότερος παίκτης Χρήστος Παπαθανασίου 13 ετών με την δύναμη και την μαχητικότητα του, ένα πραγματικό ταλέντο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν καιι χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος που υπήρξε αρωγός του σωματείου, ο δήμαρχος της Πάτρας κ. Κώστας Πελετίδης ο οποίος υποσχέθηκε την νέα πενταετία να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα ώστε να καταστεί η Πάτρα πολύ πιο φιλική στα άτομα με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Ήφαιστος κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, καλωσόρισε όλους με τα θερμά του λόγια και το χιούμορ του, ενώ στην παρέμβασή της η συντονίστρια του ΑΣ Καλλιπάτειρα Πάτρας κα. Μαρία Μανουσάκη ανέφαρε την στενή σχέση του σωματείου με το σύλλογο φίλων της κλινικής αποκατάστασης αλλά και το αθλητικό σωματείο Ηφαίστος για τα οποίο και προετοιμάζει την επόμενη εκδήλωση για την στήριξη του στις 17 Δεκέμβρη ενώ η πρόεδρος του συλλόγου φίλων Κλινικής Αποκατάστασης κα. Ιουλία Συροκώστα αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό της ημέρας.

Η αναπηρία, είπε, είναι μία ιδιότητα που δεν πρέπει να μας καθορίζει αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να απευθυνθούμε σε μια κοινωνία χωρίς στερεότυπα και σε μια πολιτεία με προσανατολισμό τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Τόνισε ότι τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ειδικές ανάγκες έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους και ευχαρίστησε του
παρευρισκόμενους καλώντας τους να διεκδικήσουμε μία κοινωνία συμπερίληψης όπου θα είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Orion Padel club που φιλοξένησε μετά το τέλος του αγώνα τους αθλητές και τον τον κ. Χρήστο Τσαρτόλια γιατρό της αναμέτρησης

Παρευρέθηκαν ο κ. Χρήστος Σταθόπουλος, καρδιολόγος ο οποίος είναι ο γιατρός του αθλητικού σωματείου Ήφαιστος και ο κ. Σταύρος Μαλλιώρης διευθύνων σύμβουλος της Kreosys Ltd.

Από τους τους χορηγούς του σωματείου η πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ κα. Μάχη Σαλαμαλικη, από το σωματείο ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας "ΕΕΑΣΚΠ", παραβρέθηκε ο γεν. γραμματέας κ. Δημήτρης Μπάλλας, από τον ΠΑΣΠΑ Αχαΐας ο γραμματέας κ. Χρήστος Κάραλης και η κα. Αδαμαντία Γεωργαντά.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε το ενεργό μέλος του συλλόγου φίλων κ.α., κ. Νίκος Καραχάλιος.

Στο τέλος η πρόεδρος του συλλόγου Σ.Φί.Κ.Α. έδωσε αναμνηστικά στις δύο ομάδες.