Ενδιαφέρον υπάρχει για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για την ορεινή Αιγιάλεια, με την πληρότητα των ξενοδοχείων να φτάνει μέχρι στιγμής το 70% και να υπάρχει προοπτική για να μεγαλώσει το ποσοστό αυτό το διάστημα που μεσολαβεί έως τις γιορτές.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες ξενοδόχους που έχουν ξενοδοχειακές μονάδες σε χωριά της ορεινής Αιγιαλείας, σε μέρη που τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει κάποιες βάσεις για να αναδειχθούν τουριστικά ως χειμερινοί προορισμοί οι κρατήσεις για τις μέρες των γιορτών έχουν μια συνεχή ανοδική τάση.

Ξενοδοχεία σε μέρη όπως η Ζαρούχλα, τα Ζαχλωρίτικα, η Φτέρη δέχονται κρατήσεις από εκδρομείς από διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό τους κάνει αισιόδοξους για τις επενδύσεις που έχουν κάνει και για την ανάπτυξη της περιοχής τους μακροπρόθεσμα.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις, αναπαλαιώνοντας και ανακαινίζοντας κτίρια σε ξενοδοχειακές μονάδες, ρισκάροντας αρκετά αφού η περιοχή δεν είχε ποτέ μια ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, πιστεύοντας όμως στο όραμα που είχαν και στους στόχους που είχαν θέσει.

Και να που τώρα δικαιώνονται καθώς η ορεινή Αιγιαλεία και κυρίως η ανατολική ορεινή Αιγιαλεία, από το ύψος του Διακοπτού έως και την Ακράτα – Αιγείρα, ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές της στο χρηματιστήριο των χειμερινών τουριστικών προορισμών.