Χωρίς στολισμό και «άρωμα» Χριστουγέννων θα μείνουν, όπως φαίνεται, πλατείες της Πάτρας που βρίσκονται σε εισόδους του αστικού κέντρου και οι οποίες θα έπρεπε να έδιναν ένα τόνο για τις γιορτές.

Μια πόλη που προσδοκεί να δώσει το κάτι διαφορετικό στους κατοίκους και στους επισκέπτες της για τις μέρες των Χριστουγέννων οφείλει να προσέξει όχι μόνο την κεντρική της πλατεία, αλλά και εκείνες που δίνουν την πρώτη εντύπωση σε κάποιον που εισέρχεται στο ιστορικό της κέντρο.

Κι όμως με βάση τα όσα προκύπτουν δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη από πλευράς δημοτικής αρχής. Πλατείες, όπως αυτή της Νίκης μπροστά από την Αγία Σοφία που αποτελεί είσοδο προς το κέντρο της Πάτρας από την βόρεια πλευρά της, θα μείνει χωρίς κάποιο στοιχείο γιορτών.

Το ίδιο ισχύει για την πλατεία Πίνδου που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού της κέντρου ή παράδειγμα για την πλατεία Παπαφλέσσα που αποτελεί είσοδο για όσους έρχονται από την νότια πλευρά της ή ακόμα και για την πλατεία Μαρούδα μέσω της οποίας μπαίνουν στην πόλη όσοι έρχονται από τις ανατολικές και νότιες συνοικίες της.

Όλες αυτές οι πλατείες, με βάση τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, για τις μέρες των γιορτών μένουν στο σκοτάδι ή καλύτερα χωρίς γιορτινά φώτα. Όμως χωρίς ουσιαστικό στολισμό μένουν και πλατείες που βρίσκονται στην καρδιά της Πάτρας και αποτελούν σημεία αναφοράς, έχοντας την δική τους σημασία η κάθε μία, όπως για παράδειγμα η πλατεία Όλγας ή πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Άνω πόλη.

Οπότε τι ζητάμε και τι μπορούμε να περιμένουμε για πλατείες που βρίσκονται περιμετρικά του κέντρου; Ο στολισμός της Πάτρας φέτος είναι πιο λιτός από ποτέ. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου, το μεταλλικό φωτεινό δέντρο της Τριών Συμμάχων και αυτό είναι όλο. Ξεμπερδέψαμε…