Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο κρατικός μηχανισμός θα τεθεί σε επαγρύπνηση εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν με έκτακτα μέτρα, ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι υψηλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας θα τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές, αναμένοντας το πέρασμα του Ερντογάν.

Ελικόπτερα και drones θα παρακολουθούν την κίνησή του από αέρος. Η Αντιτρομοκρατική θα είναι σε επιφυλακή, ενώ θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη των τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Mega.

Πλήθος συναντήσεων εκτός του τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν

Στην τελική ευθεία των εντατικών προετοιμασιών για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, βρίσκονται Ελλάδα και Τουρκία. Η συνάντηση αυτή έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον χώρο που βασίζεται στη θετική ατζέντα.

«Ο στόχος μας είναι σιγά-σιγά να χτίσουμε μια νέα εμπιστοσύνη, όσο γίνεται, με την τουρκική πλευρά, για να μπορέσουμε να έχουμε, αν μη τι άλλο, ηρεμία στα σύνορα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι «σε πρώτη φάση αυτό θέλουμε, αυτή η πολιτική έχει φέρει αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ερντογάν έρχεται με καλές προθέσεις και θα βρει ανταπόκριση στην Ελλάδα. «Θέλω να πιστεύω ότι θα ηρεμήσει το Αιγαίο και θα μπορέσουμε να δούμε μπροστά πώς μπορούμε να συνεργαστούμε πάντοτε με τις κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά τις εθνικές μας θέσεις» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Αβραμόπουλος.