Τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα μαγαζιά εστίασης έχουν ήδη στολιστεί και έχουν ντυθεί στο χρώμα των Χριστουγέννων, με φώτα, με λαμπιόνια, αστεράκια και Άγιους Βασίληδες. 

Το ίδιο όμως και τα περισσότερα σπίτια που θέλοντας να υποδεχθούν και αυτά την ομορφότερη περίοδο του χρόνου στόλισαν το έλατο στο σαλόνι και έβαλαν λαμπάκια στα μπαλκόνια. Όμως ο στολισμός αυτός είναι ακριβότερος κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι, με βάση τον μέσο όρο των τιμών που επικρατούν στην αγορά στα είδη του χριστουγεννιάτικου στολισμού. 

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, έχοντας ως επιχείρημα την άνοδο των πρώτων υλών, αλλά και το πρόσκαιρο της δραστηριότητας τους, όπως και τα υψηλά ενοίκια που δίνουν, έχουν ανεβάσει τις τιμές σε όλα τα είδη στολισμού, επιβαρύνοντας έτσι τα νοικοκυριά που θέλουν να βάλουν το κάτι παραπάνω στο δέντρο τους ή σε άλλα σημεία του σπιτιού τους. 

Οι τιμές ξεκινούν από τα 10 ευρώ και φτάνουν έως και τα 70 με 80 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του κάθε στολιδιού και το είδος του και έτσι υπάρχουν αρκετά νοικοκυριά που βλέποντας την κατάσταση αυτή, είτε περιόρισαν τις αγορές τους για τον στολισμό τους, είτε κατέβασαν τα περσινά από τις αποθήκες και τα πατάρια. 

Ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών στολίστηκε έτσι με το περσινό διάκοσμο. Το όλο θέμα όμως επηρέασε όπως είναι φυσικό και τους επαγγελματίες αφού ειδικότερα οι βιτρίνες των εμπορικών μαγαζιών φέτος είναι πιο λιτές, με λιγότερα φώτα και στολίδια, ακολουθώντας την τακτική που είχαν εφαρμόσει και στις περσινές γιορτές τότε που ήταν στην κορύφωση της η ενεργειακή κρίση.