Αποφασισμένα είναι τα καταστήματα εστίασης να αντιδράσουν στην αύξηση του 24% στα αναψυκτικά και στα ροφήματα, αποσύροντας τα από τους καταλόγους τους. 

Η ανακοίνωση που προχώρησε ο ΣΚΕΑΝΑ ήταν ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την αύξηση αυτή του ΦΠΑ, τότε δεν μένει άλλη λύση για τον κλάδο. 

Η απόσυρση των αναψυκτικών θα επιφέρει μια σειρά από συνέπειες στις βιομηχανίες που ασχολούνται με τα αναψυκτικά, πάσης μορφής, αλλά και το μεταλλικό νερό και γενικότερα με τα ροφήματα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των επαγγελματιών της εστίασης η κυβέρνηση θα πρέπει να κοιτάξει ξανά τους τρόπους εκείνους που επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα της για το 2024. 

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους αναφέρουν οι επαγγελματίες και τονίζουν ότι η εστίαση μέσα σε μία τετραετία αύξησε τον τζίρο της και τα χρήματα που συναλλάχτηκαν γύρω από αυτόν τον κύκλο κατά 30%, σε πανελλήνια κλίμακα. 

Είναι έτσι για πολλούς και για διάφορους λόγους σε μία σταθερή τάση ανάπτυξης που όμως με τέτοιες αυξήσεις από το... πουθενά και μάλιστα στον ΦΠΑ (εκεί δηλαδή δεν υπάρχουν περιθώρια απορρόφησης) η ανάπτυξη αυτή αναχαιτίζεται και δεν της δίνονται οι δυνατότητες για να εξελιχθεί.