Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι και φέτος ότι θα εφαρμοστεί το «καλάθι του Άη Βασίλη» αλλά και το «καλάθι των Χριστουγέννων»με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση τόνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα δύο αυτά «καλάθια» θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

«Επειδή πολλοί αναρωτιούνται, ναι, θα έχουμε και φέτος «Καλάθι των Χριστουγέννων» με τρόφιμα και «Καλάθι του Αη Βασίλη» με παιχνίδια. Αυτά φυσικά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, όμως θα ελαφρύνουν κάπως τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Για τα εορταστικά «καλάθια» θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις σε λίγες μέρες», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Facebook.

«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Οι κατηγορίες των παιχνιδιών

Το καλάθι του Άγιου Βασίλη θα περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες παιχνιδιών, ενώ ο σκοπός του είναι η συγκράτηση των τιμών και η διευκόλυνση των καταναλωτών να προμηθευτούν τα απαραίτητα δώρα των ημερών.

Σύμφωνα με τον Αlpha το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε επικοινωνία με τις εταιρείες παιχνιδιών για φθηνά παιχνίδια και τα φετινά Χριστούγεννα. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα συμπεριληφθούν στο καλάθι:

Επιτραπέζια, κούκλες, κουκλόσπιτα, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα αλλά και μουσικά παιχνίδια.