Σε τετραήμερη απεργία προχωρούν οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί της Πάτρας, ακολουθώντας την απόφαση που πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, το πρωί του Σαββάτου. Η απεργία έτσι θα ξεκινήσει από την Δευτέρα και θα κρατήσει την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της απεργίας αυτής δεν θα γίνουν και οι μεταφορές μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικής αγωγής στα σχολεία της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας για τις περιπτώσεις των απομακρυσμένων χωριών της ορεινής Αχαΐας. 

Η απεργία έχει να κάνει με την διαμαρτυρία του κλάδου κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οδηγεί τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες στην εξαθλίωση.

"Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα" αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή. 

Ο κλάδος των ταξί έτσι όπως είχε προαναγγείλει μέσω των εκπροσώπων του συνεχίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις και καλεί όλους τους επαγγελματίες ταξί να μην κατεβάσουν τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους για αυτές τις τέσσερις ημέρες. 

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη απεργία ο κλάδος των ταξί συμμετείχε στο 100% αφού κανένας οδηγός δεν εργάστηκε εκείνη την μέρα. Παρόμοια συμμετοχή αναμένεται να υπάρξει και το τετραήμερο που ακολουθεί. 

Η ανακοίνωσή

Σε σχετική ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής: Το Δ.Σ. του Σωματείου μας σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 2-12-2023, αποφάσισε τους τρόπους αντίδρασης, κατά τη διάρκεια της απεργίας.

1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4-12-2023 και ώρα 11:00 το πρωί θα γίνει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕΣΝΑ για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή (θα παρευρίσκεται και ο φοροτεχνικός του Σωματείου μας)

2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-12-2023 θα γίνει μετάβαση με πούλμαν στην ΑΘΗΝΑ, ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί μαζί με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και την τοπική μας Ομοσπονδία ΟΕΒΕΣΝΑ.

Συνάδελφοι η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά στο κατάπτιστο φορολογικό νομοσχέδιο που μας εξαθλιώνει και θα μας οδηγήσει στον αφανισμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν 9 το πρωί από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, επί της οδού Γιάννη Ρίτσου. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν, να το δηλώσουν στα μέλη της διοίκησης του Σωματείου. Επίσης οι συνάδελφοι που επιθυμούν να δηλώσουν περιφρούρηση να επικοινωνήσουν με την διοίκηση του Σωματείου.