Μπορεί η δημοτική αρχή να έχει δώσει το βάρος της σε αθλητικές υποδομές, ανακαινίζοντας και δημιουργώντας νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, όμως, επιτέλους θα πρέπει κάτι να γίνει με τα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ που παραμένουν σε κακή κατάσταση. 

Στο σύνολο των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ που έχει σε διάφορες περιοχές της η Πάτρα, δεν μπορεί να πάει κανείς να παίξει. Εξαίρεση ίσως είναι αυτά στο Κουκούλι, δίπλα από το Παμπελοποννησιακό, αλλά η εξαίρεση έρχεται για να επιβεβαιώσει τον κανόνα. 

Κι ο κανόνας είναι ότι τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ δεν προσφέρονται για άθληση αυτή τη στιγμή αφού είτε έχουν χαλασμένες μπασκέτες που δεν έχουν καλάθια ή και φιλέ ή δεν έχουν αγωνιστικούς χώρους, χωρίς γραμμές, χωρίς ταρτάν και όλα τα σχετικά. 

Τι θα γίνει με αυτό το θέμα; Η δημοτική αρχή ήταν να προχωρήσει μια μελέτη στην οποία θα περιλάμβανε τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ εκείνα που είχαν την σχετική άδεια και θα μπορούσαν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα. 

Αλήθεια έχει γίνει κάτι πάνω σε αυτό; Τα παράπονα των πατρινών, μικρών και μεγάλων, που θέλουν να πάνε να παίξουν μπάσκετ στο γηπεδάκι της γειτονιάς τους και δεν μπορούν, είναι πολλά και αυξάνονται συνεχώς. Καλό θα ήταν να τεθεί το ζήτημα σε προτεραιότητα από τους αρμοδίους.