Συστατικά

3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνει το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά
Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό
Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά
Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και ανακατεύεις
Αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
Τα πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελουτέ υφή
Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και τη αφήνεις να πάρει μία βράση
Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω ρίγανη.

Πηγή: tlife.gr