Ένα μεγάλο μυστικό και ένα νέο έγκλημα συγκλονίζουν τους ήρωες της δραματικής σειράς του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας». Ο Γιωργίκης δεν είναι ο πατέρας του Χρήστου, ενώ μία ακόμα δολοφονία σοκάρει τον Τύρναβο.

Μία επίσκεψη του Γιωργίκη και του Χρήστου στο μοναστήρι όπου συναντιούνται μέ τον μοναχό Επιφάνεια πρόκειται να φέρει μεγάλες ανατροπές στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας», που προβάλλεται με επιτυχία στον ALPHA. Σιγά σιγά θα αρχίσει να βγαίνει στο φως ένα μεγάλο, ένοχο μυστικό της οικογένειας Προβιού, ενώ οι εξελίξεις στην προσωπική ζωή του Γιωργίκη είναι ραγδαίες.

Όπως θα δούμε, η Ιουλία αποδέχεται το προξενιό, ενώ η Χάδω προσπαθεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτόν τον επικείμενο γάμο. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και οργανώνεται ένα οικογενειακό τραπέζι στο σπίτι της Στάσας για να γνωριστούν οι δύο οικογένειες. Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος βρίσκεται ακόμα στο μοναστήρι, αγνοώντας ότι τελικά ο πατέρας του είναι αυτός που θα παντρευτεί την Ιουλία και όχι ο ίδιος, όπως εξακολουθεί να πιστεύει. Εκεί ο μοναχός Επιφάνειας προσπαθεί να κάνει το αγόρι να ανοιχτεί και να μιλήσει για τον θάνατο της μητέρας του, Ευγενίας. 0 νεαρός εξομολογείται αρκετές λεπτομέρειες, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε έναν άγνωστο άνθρωπο.

Όμως αυτό που αγνοεί είναι ότι έχει μπροστά του τον εραστή της μητέρας του και πραγματικό του πατέρα. 0 Επιφάνειας είναι ο Ανέστης, ο πρώην άντρας της Χάδως, με τον οποίο η Ευγενία έζησε έναν μεγάλο, παράνομο έρωτα. Στην οικογένεια Προβιού ήταν και παραμένει κοινό μυστικό αυτή η σχέση, καθώς και το γεγονός ότι ο Χρήστος αποτελεί καρπό αυτής της απαγορευμένης αγάπης. Φυσικά, ο Χρήστος δεν γνωρίζει το παραμικρό, αλλά ο μοναχός μόλις τον αντικρίζει μαζί με τον Γιωργίκη καταλαβαίνει αμέσως ότι είναι ο γιος του. Στην αντίπερα όχθη, κανείς δεν έχει αντιληφθεί ακόμα την πραγματική ταυτότητα του Επιφάνειου, ότι δηλαδή είναι ο Ανέστης. Όσο ο νεαρός Προβιάς παραμένει στο μοναστήρι, συνεχίζει τις συζητήσεις μαζί του, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από τους εφιάλτες του.

Πηγή mytv