«Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για όλα αυτά που έχουν γίνει», θα πει στο MEGA μία από τις μαθήτριες στη Ναύπακτο, που είδαν τους συμμαθητές τους μέσα στο σχολείο να διακινούν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες.

«Φαίνεται πολύ ρεαλιστική. Εάν δεν με ξέρεις φαίνεται να είναι αληθινή, αλλά δεν είναι», είπε η μαθήτρια.

Όσα περιγράφει αποκλειστικά στο MEGA σοκάρουν. Μία αθώα σέλφι στον καθρέφτη του σπιτιού της έγινε εν αγνοία της μία ολόγυμνη φωτογραφία που κυκλοφορούσε από κινητό σε κινητό στο σχολείο.

«Πήραν το πρόσωπο της κόρης μου, μέσω εφαρμογής την «έγδυσαν» και άρχισαν να διακινούν τη ψεύτικη γυμνή φωτογραφία της παντού». Αυτά καταγγέλλει πατέρας αποκλειστικά στο LIVE NEWS με την ηλικία των δραστών να προκαλεί σοκ κι αυτό γιατί οι θύτες είναι αγόρια μόλις 13 ετών.

«Είναι η κόρη μου, η οποία είναι μια από τις κοπέλες. Έχουνε πάρει το κεφάλι της και έχουν κολλήσει στο κεφάλι της από κάτω ένα γυμνό σώμα. Είναι 13 ετών, είναι δευτέρα γυμνασίου παιδιά και τα παιδιά που έχουν κάνει αυτές τις πράξεις και τα κορίτσια που έχουν υποστεί αυτή τη σπίλωση, είναι 13 χρονών», είπε ο πατέρας της 13χρονης.

Όλα αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ναύπακτο. Οι δύο 13χρονοι τον τελευταίο μήνα έπαιρναν φωτογραφίες συμμαθητριών τους, τις επεξεργάζονταν μέσω εφαρμογής, κρατώντας τα πρόσωπα και αφαιρώντας τα ρούχα και τις διακινούσαν στο σχολείο.

«Την έχουν δει παιδιά από το σχολείο. Τα παιδιά που την έχουν φτιάξει την φωτογραφία αυτή την έχουν δείξει σε άλλα παιδιά. Δόξα τω Θεώ το έχει πάρει πάρα πολύ ψύχραιμα γιατί έχουμε συζητήσει αρκετά. Το δικό μου παιδί είναι το δικό μου παιδί, τα άλλα παιδιά μπορεί να το πάρουν πολύ διαφορετικά», είπε ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας.

Ο πατέρας δεν έχασε στιγμή, υπέβαλλε μήνυση και η Αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, τους δύο 13χρονους αλλά και τους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκων.

«Εγώ θέλω να κινηθεί η διαδικασία όπως πρέπει να κινηθεί και πιο πολύ από όλα θέλω να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά (οι δράστες), τα οποία είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνουν λάθος, επειδή κάτι γίνεται λάθος».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου και εκδικητική πορνογραφία.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο, αν και μόλις 13, φέρεται να διακινούσε τις φωτογραφίες και στο Telegram, καθώς φέρεται να ήταν μέλος μιας ιδιωτικής ομάδας, κάτι που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πάντως το διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Δεν υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Μόνο στα κινητά στο προαύλιο του σχολείου», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Η εφαρμογή που μετέτρεψε τις φωτογραφίες

Οι ψεύτικες γυμνές εικόνες δημιουργήθηκαν μέσω αυτής της εφαρμογής η οποία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους χρήστες να γδύνουν τα ανυποψίαστα θύματα.

Ήταν τέλη Σεπτέμβρη όταν άρθρο του euronews αναφερόταν σε παρόμοιο κρούσμα στην Ισπανία και μάλιστα με την ίδια εφαρμογή. Περισσότερα από 20 κορίτσια στην Ισπανία ανέφεραν ότι έλαβαν γυμνές εικόνες τους που δημιουργήθηκαν από AI.

Με το σλόγκαν «Γδύστε οποιονδήποτε, γδύστε τα κορίτσια δωρεάν», η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βγάλουν τα ρούχα από οποιονδήποτε εμφανίζεται στη συλλογή φωτογραφιών του τηλεφώνου τους. Η δημιουργία 25 γυμνών εικόνων κοστίζει 10 ευρώ.

Παρόμοιο περιστατικό δυστυχώς έχει ξανασυμβεί στην χώρα μας και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο σε σχολείο του Ασπρόπυργου, όπου ένας 15χρονος διαπόμπευσε 12χρονα κορίτσια με γυμνές φωτογραφίες που κατασκεύασε με ΑΙ.

Οι γονείς της 13χρονης κινήθηκαν νομικά

«Θα το ξεπεράσω», ήταν τα λόγια της 13χρονης μαθήτριας στη Ναύπακτο, η οποία μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι το περιστατικό την πείραξε.

«Τα παιδιά αυτά είναι στην ίδια τάξη με εμένα, όχι στο ίδιο τμήμα. Βρήκαν τις φωτογραφίες από τα social media, τις έκαναν screenshot λογικά, τις παραμόρφωσαν και τις έκαναν να φαίνονται γυμνές. Άρχισαν να τις δείχνουν σε άλλα παιδιά κι έτσι μαθεύτηκε», είπε η μαθήτρια.

Μόλις το έμαθε η 13χρονη την επόμενη ημέρα πήγε στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε τους γονείς της μαθήτριας και τους ενημέρωσε. Στη συνέχεια οι γονείς της 13χρονης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση.