Χωρίς φώτα και κάποιον ιδιαίτερο διάκοσμο αναμένεται να έρθουν οι γιορτές για την πλατεία Όλγας και τους επαγγελματίες της περιοχής. 

Καφέ και εμπορικά καταστήματα έχουν ήδη ενημερωθεί ότι η πλατεία τους, παρόλο που βρίσκεται εντός του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, μένει εκτός του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, με όλο το βάρος να δίνεται στην ακτίνα πλατεία Γεωργίου - Αγίου Νικολάου - Τριών Συμμάχων. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει η διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου το μόνο που θα στολιστεί στην πλατεία Όλγας είναι το δέντρο που υπάρχει εκεί, στο οποίο θα μπουν λαμπιόνια. Δεν θα τοποθετηθούν ούτε ξύλινα σπιτάκια από παλιότερες κατασκευές, ούτε κάτι άλλο. 

Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες το γεγονός ότι πράγματι η πλατεία τους είναι υποβαθμισμένη και αποτελεί κάστρο των γνωστών αγνώστων ή ακόμα και στέκι για άτομα που είναι εθισμένα σε ουσίες, αυτού δεν σημαίνει ότι ο δήμος θα πρέπει να την εγκαταλείψει. 

Ίσα - ίσα που η πλατεία θέλει μια μεγαλύτερη φροντίδα για τους λόγους αυτούς, τόσο από τον δήμο, όσο και από την αστυνομία. Άλλωστε, είναι μια πλατεία γύρω από την οποία δραστηριοποιούνται αρκετά μαγαζιά εστίασης και εμπορικά, ενώ σε αυτή πηγαίνουν και αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους. 

Μένει να δούμε αν από τη στιγμή που ο δήμος την αφήνει εκτός γιορτινού διάκοσμου, πάρουν κάποια πρωτοβουλία οι επαγγελματίες της περιοχής, όπως είχε γίνει παλιότερα που με δικά τους έξοδα είχαν δώσει φως στην Ρήγα Φεραίου και στην κάτω πλευρά της. Πάντως είναι κρίμα.