Εφιαλτικές στιγμές έζησε στα χέρια τριών κακοποιών το πρωί ζευγάρι Αμερικανών πολιτών, μέσα στην πολυτελή κατοικία τους στην περιοχή Σκροπονέρια, στην Χαλκίδα, το πρωί της Τετάρτης (29/11).

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι δράστες αρχικά έκοψαν την εξωτερική περίφραξη της μονοκατοικίας και στη συνέχεια, από την ανοιχτή πόρτα μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού.
Χαλκίδα: Απείλησαν με μαχαίρι τους ιδιοκτήτες -Τους αφαίρεσαν αντικείμενα

Εκεί, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες και τους απείλησαν με μαχαίρι. Μάλιστα, ένας από τους δράστες πλησίασε το αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό της 86χρονης και στη συνέχεια την χαράκωσε στο πρόσωπο. Ο δεύτερος έριξε στο πάτωμα τον σύζυγό της και αφού τον ακινητοποίησε του αφαίρεσε από τον λαιμό μια χρυσή αλυσίδα και την βέρα του.
Πήραν μέχρι και τον σκύλο

Ο τρίτος ληστής έψαξε το σπίτι, βρήκε και άρπαξε δύο κινητά τηλέφωνα και ρολόγια. Ακόμη, φεύγοντας, τα μέλη τη συμμορίας, άρπαξαν και τον σκύλο που είχαν για συντροφιά τα θύματα.

Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Οι ηλικιωμένοι ενημέρωσαν την Αστυνομία. Τα θύματα ανέφεραν στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μάσκες υγειονομικής προστασίας και δεν είδαν τα πρόσωπά τους.