Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις άπορες οικογένειες του Δήμου Πατρέων.

Η διανομή θα γίνει και φέτος από τον Κοινωνικό Οργανισμό, γνωρίζοντας ότι και αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα για δεκάδες οικογένειες της Πάτρας που ζουν μέσα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να πάρουν από μόνες τους τα απαραίτητα για τις γιορτές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κοινωνικού Οργανισμού ο αριθμός των οικογενειών αυτών φέτος αναμένεται να φτάσει τις 1.000, αριθμός που σε επίπεδο ατόμων κυμαίνεται μεταξύ των 2.500 και 3.000 ατόμων. Η φτώχεια έτσι στην Πάτρα παρουσιάζει μια σταθερή έως αυξητική τάση, παρά τα όσα λέγονται για τη μείωση της ανεργίας.

Από την άλλη οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ τα κονδύλια που δίνονται από το κράτος είναι ολοένα και λιγότερα. Το ακόμα πιο δύσκολο για τον Κοινωνικό Οργανισμό, ειδικά για φέτος, είναι ότι έχει παύσει η εφαρμογή του ΤΕΒΑ που έδινε τρόφιμα σε περίπου 6.000 οικογένειες στο σύνολο τους.

Άρα οι ανάγκες για τις άπορες θα είναι αυξημένες. Μέσα στις οικογένειες αυτές θα πρέπει να προστεθούν οι διανομές που θα γίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως αυτή των Ρομά στους καταυλισμούς του Ριγανόκαμπου, των Βραχνεΐκων και του Χάραδρου, αλλά και σε οικογένειες προσφύγων.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί και τις μέρες των γιορτών η διανομή σε μορφή delivery σε περίπου 250 άτομα που ζουν μόνα, έχουν διάφορα κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν, κάτι που γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου σε καθημερινή βάση.