Πλήθος πιστών πέρασαν τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα από τον Πολιούχο Ναό της Πάτρας για να προσκυνήσουν τον Άγιο Ανδρέα.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη από το απόγευμα της παραμονής, την Τετάρτη, και συνεχίστηκε έως και τα βράδυ της Πέμπτης, ανήμερα της εορτής. Οι  πιστοί θα συνεχίζουν να συρρέουν τόσο στον παλιό, όσο και στο νέο ναό του Αγίου Ανδρέα και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον έως στην Κυριακή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις όλες αυτές τις ημέρες έχουν έρθει στην Πάτρα πάνω από 40 τουριστικά λεωφορεία από ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν διοργανώσει εκδρομές με εκδρομείς προσκυνητές, με μοναδικό προορισμό την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Πέρα από τους δύο ναούς μεγάλη προσέλευση είχε αυτές τις ημέρες και η πηγή δίπλα από τον παλιό ναό όπου εκεί σύμφωνα με την παράδοση δίδασκε το κήρυγμα του Χριστού ο Πρωτόκλητος στους μαθητές του.

Σημείο αναφοράς για τους προσκυνητές και τους επισκέπτες του ναού αυτές τις μέρες είναι το Πάρκο της Αγάπης που έστησε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών για να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Το δέντρο, η φάτνη , τα σπιτάκια και τα φωτεινά αστέρια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων, μικρών και μεγάλων και η επισκεψιμότητα τόσο στην παραμονή, όσο και ανήμερα της εορτής ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη.

(Η φωτογραφία είναι της Ελισάβετ Κομνηνού).