Η ΕΠΟ μετέθεσε τους δύο σημαντικότερους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης δεν μπορούσαν να διεξαχθούν στις ημερομηνίες που αρχικά ορίστηκαν, λόγω αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Η Ελληνική Αστυνομία είχε ζητήσει την αλλαγή ημερομηνίας λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (6/12) και της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα (7/12).
Κατά συνέπεια, τόσο το ντέρμπι «αιωνίων» όσο και η αναμέτρηση των δύο «κιτρινόμαυρων» ομάδων μετατέθηκαν για τις 10 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης στις 21:30 για το πρώτο παιχνίδι και 19:30 το δεύτερο, αντί για τις 6 και 7 Δεκεμβρίου.
Τα παιχνίδια είναι για την φάση των 16 και οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 17 Ιανουαρίου.
Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Κυπέλλου προχώρησε σε κάποιες αλλαγές όσον αφορά στις ώρες έναρξης μερικών από τις υπόλοιπες συναντήσεις.