Η ακρίβεια δεν κάνει… εξαιρέσεις ούτε τα Χριστούγεννα. Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; «Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που δεν έχει μόνο γαλοπούλα, αλλά πολλά είδη, δεν είναι όπως το Πάσχα. Έχουμε χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, γουρουνάκι μικρό γάλακτος. Δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθεί κάποιος στη γαλοπούλα αφενός μεν και αφετέρου δεν γνωρίζουμε ακόμα για τις τιμές της γαλοπούλας. Είναι νωρίς ακόμα» είπε ο Γραμματέας Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Γιώργος Ευρυπιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ευρυπιώτης ανέφερε ενδεικτικά πού κυμαίνονται σήμερα οι τιμές πώλησης στο χοιρινό, στο αρνάκι και στο μοσχάρι στην Βαρβάκειο Αγορά. «Η τιμή για το χοιρινό κυμαίνεται από 4,99 μέχρι 6 ευρώ, η τιμή στο αρνάκι αρχίζει από τα 7,99 ευρώ και η τιμή στο μοσχάρι χωρίς κόκκαλο -το καθαρό είναι στα 9,80 ευρώ. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι τιμές» σημείωσε.

«Οι τιμές είναι οι ίδιες με τις περσινές στην Βαρβάκειο Αγορά. Tώρα εάν μας ανεβάσουν τις τιμές, αυτές θα αυξηθούν» συμπλήρωσε.

Τι είπε για τη γαλοπούλα

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πόσο θα πωλείται φέτος η γαλοπούλα στην Βαρβάκειο Αγορά. «Οι γαλοπούλες θα έρθουν την παραπάνω εβδομάδα. Θα ξέρουμε τότε πού θα κυμανθούν οι τιμές. Γιατί ακόμα είναι νωρίς. Και να την φέρουμε τώρα την γαλοπούλα δεν πρόκειται να την πάρει κανένας» απάντησε και ανέφερε πως πέρυσι η τιμή της γαλοπούλας ήταν στα 8 με 9 ευρώ.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο κοστίσει φέτος

Μάλιστα κύκλοι της αγοράς αναφέρουν στην κάμερα του Alpha πως το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φέτος ακριβότερο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι αφού οι ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα ξεπερνούν το 20% . Ρεπορτάζ του Alpha αναφέρει ενδεικτικά πως ένα πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 6 άτομα με συνοδευτικά κρασί και γλυκά που πέρυσι κόστισε 150 ευρώ, φέτος θα κοστίσει 165 ευρώ.