Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι της Πάτρας, ενάντια στα φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, τα όσα ορίζει αυτό και κυρίως ο κεφαλικός φόρος που επιβάλει για όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς θα αναγκαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια να αλλάξουν επάγγελμα, εφόσον το νομοσχέδιο αυτό δεν αλλάξει, σε μια χρονική περίοδο που ήδη η κατάσταση στον κλάδο είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το 30% των δικηγόρων της Πάτρας και ειδικότερα οι νέοι δεν έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν το δικό τους γραφείο. Έτσι αναγκάζονται και δουλεύουν στο σπίτι ή προσπαθούν μέσω συνεργασιών να διαχειρίζονται έναν χώρο δύο, τρείς ή ακόμα και τέσσερις συνάδελφοι τους.

Το συμβούλιο που έγινε έτσι την Τρίτη από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας ήταν ξεκάθαρο, ζητώντας από τον πρόεδρο του, Θανάση Ζούπα, που θα τους εκπροσωπούσε στην Ολομέλεια, να ασκήσεις πιέσεις στους ομολόγους για μια ακόμα πιο σκληρή στάση και συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Ήδη η απόφαση που έχει παρθεί είναι πλήρης αποχή από τα καθήκοντα τους μέχρι και την ερχόμενη ∆ευτέρα 4 ∆εκεμβρίου, με πολύ αυστηρό πλαίσιο, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία.