Θα αγγίξει το φράγμα των 4 ευρώ η πίτα στις ψησταριές της Πάτρας;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που κυριαρχεί στις συζητήσεις μεταξύ των επαγγελματιών και των ιδιοκτητών ψησταριών που βλέπουν όλα τα είδη για τις πρώτες ύλες και την ενέργεια να έχουν ανέβει και να συνεχίζουν την τάση αυτή αφού οι ανατιμήσεις είναι συνεχείς.

Όπως λένε, με δεδομένο τα στάνταρ της περσινής χρονιάς έχει ανέβει η ντομάτα, το κρεμμύδι, η σος, το τζατζίκι, ενώ μεγάλη άνοδος υπάρχει και στα κάρβουνα για όσους ψήνουν με αυτό τον τρόπο. Αύξηση υπάρχει φυσικά στο λάδι και στις πατάτες. 

Τη σημαντικότερη όμως άνοδο την έχει το κρέας, το χοιρινό και το κοτόπουλο που σε σύγκριση με πέρυσι έχουν μια αύξηση κατά μέσο όρο που ξεπερνάει το 20% με 25%, την στιγμή που υπήρχε ήδη μια ανατίμηση της τάξεως του 30% από τις αρχές του 2023.

Η προσπάθεια τους είναι να συγκρατήσουν την τιμή της πίτας, αλλά και όλων των υπόλοιπων ειδών. Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος της τιμής της πίτας στην Πάτρα είναι στα 3,40 με 3,60 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ψησταριές στο κέντρο που δίνουν την πίτα στα 3,80 ευρώ.

Στην Αθήνα το σουβλάκι (έτσι λέγεται εκεί η πίτα) έχει φτάσει ήδη τα 4 ευρώ και στις ψησταριές του κέντρου το έχει ξεπεράσει. Μένει να δούμε τι θα γίνει στην Πάτρα. Αν υπάρξει πάντως κάποια αλλαγή αυτή θα γίνει μετά από το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.