Τα γιορτινά του έχει φορέσει ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας.

Ο Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας γιορτάζει και ήδη το κτιριακό εκκλησιαστικό συγκρότημα του νέου, αλλά και του παλαιού ναού, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους χιλιάδες προσκυνητές που αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα.

Αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία έχουν προγραμματίσει για αυτές τις μέρες εκδρομές στην Πάτρα για να προσκυνήσουν και να επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, ενώ ήδη κάποια από αυτά το έχουν ήδη κάνει από τις αρχές της εβδομάδας.

Κοσμοσυρροή όμως αναμένεται και από τους Πατρινούς που θα σπεύσουν να προσκυνήσουν τον Προστάτη της πόλης τους, με την επισκεψιμότητα να έχει αυξηθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε μέρες, ενώ θα συνεχιστεί και μετά την εορτή του Αγίου Ανδρέα, το τριήμερο της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου που ακολουθεί.

Στο μεταξύ το προαύλιο του εκκλησιαστικού κτιριακού συγκροτήματος έχει κάτι από άρωμα Χριστουγέννων αφού εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν έχει στηθεί το Πάρκο της Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με σκοπό να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της. Οι επισκέπτες συναντούν ένα μαγικό και γιορτινό σκηνικό που χαροποιεί ιδιαίτερα τα παιδιά, αλλά και τους μεγαλύτερους.