Ο Τόμας Χαντ, πατέρας της 9χρονης Έμιλι η οποία απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, μίλησε σε συνέντευξή του για τις πρώτες ημέρες επιστροφής της κόρης του κοντά του.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CNN, ο Χαντ είπε ότι η ανάρρωση της κόρης του θα είναι αργή: «Ανοίγεται σιγά σιγά. Θα μάθουμε τι πραγματικά πέρασε μόνο όταν ανοιχτεί» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρω τόσες πολλές πληροφορίες».

Παράλληλα είπε ότι σοκαρίστηκε από τη μεταμόρφωση που υπέστη η 9χρονη κατά την αιχμαλωσία της.

«Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της» είπε ο Τόμας Χαντ. «Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο». Μάλιστα, όταν τη ρώτησε πόσο καιρό πίστευε ότι ήταν όμηρος και εκείνη απάντησε «έναν χρόνο». «Εκτός από τον ψίθυρο, αυτό ήταν μια γροθιά στα σωθικά. Ένας χρόνος» πρόσθεσε ο πατέρας της 9χρονης και υπογράμμισε ότι «κλαίει μέχρι να κοιμηθεί τη νύχτα».

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής.

Η Έμιλι βρισκόταν σε ένα πάρτι στο σπίτι μίας φίλης της την ώρα της επίθεσης του Χάμας στις 7 Οκτωβρίου. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι σκοτώθηκε, αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι ήταν μεταξύ εκείνων που κρατούνταν όμηροι στη Γάζα. Η μητέρα της 9χρονης πέθανε από καρκίνο πριν από αρκετά χρόνια.