Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για τον φόβο και το πώς οι άνθρωποι ασχολούνται με τα όσα γράφονται στο διαδίκτυο, σε συνέντευξή του στο «Πρωινό ΣουΣου».
«Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε, δηλαδή να ονειρευτούμε, να χαρούμε. Νιώθουμε ενοχές γιατί χαιρόμαστε, νιώθουμε περίεργα, υπόλογοι, φοβόμαστε. Ο φόβος... δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός. Φοβόμαστε τι θα πει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, τι θα πει ο κάθε ένας. Όλα αυτά είναι γελοία».
«Εγώ δεν ασχολούμαι. Το θέμα είναι να σεβόμαστε τον άλλο επί της ουσίας, όχι μόνο με τις λέξεις».
Ακόμη, για το αν έχει κάνει ή θα έκανε ποτέ ψυχοθεραπεία, ο Γιάννης Μπέζος απάντησε: «Καθόλου, δεν θα έκανα ποτέ. Δεν ξέρω αν χρειαζόταν, δεν χρειάστηκε».
Στην ίδια συνέντευξη, ο ηθοποιός τόνισε: «Η ευαισθησία των ανδρών σίγουρα υπάρχει, αλλά είναι καλά κρυμμένη. Αυτό οφείλεται στα στερεότυπα. Έχουμε μάθει να ζούμε με πέντε τρόπους ενώ υπάρχουν χίλιοι. Η φύση πάντα υπερέχει και γι’ αυτό δημιουργεί αυτά τα προβλήματα… Νιώθουμε ενοχές γιατί χαιρόμαστε, νιώθουμε υπόλογοι. Φοβόμαστε τι θα γράψει και τι θα πει ο καθένας. Όλα αυτά είναι γελοία. Η μόνη απάντηση σε όλα αυτά είναι, “δε φοβόμαστε, έχουμε αυτοπεποίθηση και μαθαίνουμε γράμματα”. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το τι γράφεται στο διαδίκτυο».
Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει το «φαινόμενο» -όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν- Κασσελάκη. Ο Γιάννης Μπέζος απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο. Είναι ένα κλισέ και αυτό. Αποφάσισαν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό συνέβη διότι δεν εμπιστεύτηκαν το παλαιότερο. Δεν είναι θέμα του κυρίου Κασσελάκη, και έναν άλλο θα τον ψηφίζανε, και μια γυναίκα θα την ψηφίζανε. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ψηφοφόροι φέρθηκαν επιπόλαια, ακόμα και αυτό είναι μια πολιτική θέση. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Οι άνθρωποι κουράστηκαν με έναν τρόπο, δεν εμπιστεύονται το παλαιό. Δεν με ενδιαφέρει το πως συμπεριφέρεται γενικότερα, με ενδιαφέρουν οι πολιτικές του θέσεις».