Αναψυκτικά γιοκ από τα καταστήματα εστίασης, αν η κυβέρνηση επιμείνει στο να μπει ΦΠΑ 24% στα είδη αυτά, όταν θα σερβίρονται στους πελάτες! Την απόφαση αυτή έχουν λάβει 25 σύλλογοι εστίασης από όλη τη χώρα, ανάμεσα τους και ο ΣΚΕΑΝΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μια οικογένεια πάει να καθίσει σε μια καφετέρια, τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να παραγγείλουν κάποιο αναψυκτικό, όπως πορτοκαλάδα, κόλα, κλπ, καθώς τα προϊόντα αυτά δεν θα υπάρχουν στον κατάλογο!

Η κυβέρνηση έχει προϋπολογήσει να εισπράξει 37 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ στα συγκεκριμένα είδη από το 13 στο 24%.

"Η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας και θα σερβίρουμε φόρους στους πελάτες μας. Αυτός είναι στην ουσία φόρος εστίασης", σημειώνει ο Τάσος Γιατράς, πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.

Το μπέρδεμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο καθώς, όταν τα είδη αυτά θα είναι take away ή delivery, τότε ο ΦΠΑ θα είναι στο 13%! Τι θα γίνει όμως αν ένας πελάτης το αγοράσει και καθίσει μόνος του σε ένα πάσο για να το πιει; Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα, ενημερώνοντας τον για τις προθέσεις τους, όπως επίσης και τις βιομηχανίες του είδους.