Την παράταση της συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για ακόμη 2 ημέρες, ανακοίνωσε το Κατάρ.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επετεύχθη συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», έγραψε στο Twitter ο Majed Al Ansari, ο εκπρόσωπος Τύπου του Καταριανού ΥΠΕΞ για τη συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς για την ανταλλαγή ομήρων.

Αυτό σημαίνει πως απόψε Δευτέρα (27.11.2023) τα μεσάνυχτα δεν θα λήξει η συμφωνία και θα συνεχιστεί η κατάπαυση πυρός, η ανταλλαγή ομήρων και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα, επίσης, με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας, αυτή προβλέπει ότι θα απελευθερώνονται 10 όμηροι από τη Χαμάς για κάθε 24ωρο που συμπληρώνει η παράταση της εκεχειρίας.

Δηλαδή, η Χαμάς θα πρέπει να απελευθερώσει τουλάχιστον 10 Ισραηλινούς ομήρους αύριο και 10 μεθαύριο και το Ισραήλ να ανταποδώσει, αφήνοντας ελεύθερους 60 Παλαιστίνιους κρατούμενους, σε αναλογία 3:1 που τηρήθηκε και στην ήδη υπάρχουσα συμφωνία.