Σε αναμμένα  κάρβουνα είναι οι άνθρωποι του Καρναβαλικού Οργανισμού σχετικά με το αν τελικά εξαιρεθεί η ΚΕΔΗΠ από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και ο φορέας διατηρήσει την ανεξαρτησία του, χωρίς να ενσωματωθεί στον Δήμο.

Είναι ένα ζήτημα που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την ώρα, όμως, η αλήθεια είναι ότι πέφτει σαν μια βαριά σκιά πάνω από τις προετοιμασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται για το Πατρινό Καρναβάλι 2024.

Πολλά πάνω στις προετοιμασίες θα εξαρτηθούν από αυτή την απόφαση. Στην ΚΕΔΗΠ τονίζουν ότι ο φορέας τους έχει όλες τις δυνατότητες για να εξαιρεθεί από το νομοσχέδιο αφού έχει έναν ρόλο που ασκεί μοναδική και αποκλειστική δραστηριότητα, όπως το καρναβάλι.

Παράλληλα, δεν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αλλά ιδιωτικό και για αυτό έχει γίνει Κοινωφελής Επιχείρηση, άρα κανονικά δεν θα έπρεπε εμπεριέχεται στα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την συγχώνευση των 514 ΝΠΔΔ στους Δήμους.

Όμως για την ώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν έχει δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση ούτε στον Δήμο, ούτε στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη που έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα.

Θυμίζουμε ότι παρόμοιες αιτήσεις έχουν κάνει ο Κοινωνικός Οργανισμός και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, μένοντας για την ώρα στην αναμονή.