Λιγοστές έως ελάχιστες ήταν οι τσάντες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, όχι μόνο γιατί ο κόσμος δεν πήγε να ψωνίσει και να αξιοποιήσει την Black Friday, αλλά γιατί τα περισσότερα από τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης δεν πήγαν καν να ανοίξουν.

Η κακοκαιρία που έκανε το Σάββατο έδιωξε κάθε τέτοια σκέψη που μπορεί να είχαν ορισμένοι επαγγελματίες. Όμως και την Κυριακή τα καταστήματα που άνοιξαν τα ρολά τους και λειτούργησαν ήταν μετρημένα.

Μόνο τα καταστήματα των μεγάλων πολυεθνικών και των ξένων αλυσίδων. Αλλά και αυτά δεν είχαν κόσμο. Έτσι λίγοι ήταν αυτοί που πήγαν την Κυριακή για να ψωνίσουν, με τους περισσότερους να κατεβαίνουν μια βόλτα στην Πάτρα για καφέ.

Όσοι έκαναν τα ψώνια τους επέλεξαν να αγοράσουν ρούχα και υποδήματα, παρά να προβούν σε αγορές ηλεκτρονικών ειδών. Σε γενικές γραμμές το τριήμερο της Black Friday ήταν κακό για τα εμπορικά καταστήματα και κυρίως για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Μένει να δούμε αν σημειώθηκαν αγορές μέσω διαδικτύου, καθώς σύμφωνα με συζητήσεις εμπόρων και παραγόντων της αγοράς ότι κινήθηκε αυτές τις μέρες κινήθηκε μέσω υπολογιστών, laptop και κινητών.