Θρίλερ θυμίζει η ιστορία ενός από τους ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς την Κυριακή.

Ο 25χρονος Ρον Κριβόι που έχει τη ρωσική και την Ισραηλινή υπηκοότητα απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, την τρίτη μέρα της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης μαζί με άλλους 13 Ισραηλινούς και τρεις ξένους ομήρους.

Ο Κριβόι εργαζόταν ως τεχνικός ήχου στο φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ, απ’ όπου τον απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου μαζί με άλλους ομήρους μετά το μακελειό.

Πώς ξέφυγε ο όμηρος από τα χέρια της Χαμάς

Σύμφωνα με τη θεία του, Γελένα Μαγκίντ, η Χαμάς μετέφερε τον όμηρο σε κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά «λόγω των βομβαρδισμών το κτίριο κατέρρευσε και κατάφερε να βγει ζωντανός από τα συντρίμμια και να δραπετεύσει.

Για λίγες μέρες κρυβόταν μόνος του [στη Γάζα]», είπε η Μαγκίντ βάσει αυτών που της είπε ο ανεψιός της στην ημίωρη συζήτηση που είχαν μετά την επιστροφή του στο Ισραήλ.

Αλλά κάποια στιγμή άμαχοι στη Γάζα τον εντόπισαν και τον παρέδωσαν ξανά στη Χαμάς.

«Προσπάθησε να φθάσει στα σύνορα. Δεν ήταν σε θέση να προσανατολιστεί, να κατανοήσει που βρισκόταν και προς τα που έπρεπε να κατευθυνθεί. Δεν μπορούσε να κινηθεί σε ανοικτό χώρο. Ήταν μόνος του», είπε η Μαγκίντ.

«Τον ρώτησα σήμερα: “πώς αισθάνεσαι; Έχεις εφιάλτες;” Μου απάντησε “ναι, έχω εφιάλτες από το φεστιβάλ και την αιχμαλωσία, αλλά είμαι καλά, το χειρίζομαι καλά”», είπε η θεία του ομήρου.