Νέες συνταρακτικές λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως για το τετράχρονο κοριτσάκι,τους γονείς του οποίου εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια της ένοπλοι της Χαμάς, και το οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ των ομήρων που απελευθέρωσε χθες η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση.

Η Άμπιγκειλ Ίνταν, υπήκοος ΗΠΑ και Ισραήλ, τριών ετών ακόμη στις 7 Οκτωβρίου, βρισκόταν με τα αδέλφια της, ηλικίας 10 και έξι ετών, στο σπίτι τους σε κιμπούτς στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όταν έφθασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς και σκότωσαν μπροστά στα μάτια τους τη μητέρα τους, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο πατέρας των παιδιών έπεσε πάνω στην Άμπιγκειλ για να την προστατέψει με το σώμα του, όταν τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι ένοπλοι. Τα αδέλφια της επέζησαν της επίθεσης της Χαμάς επειδή κρύφτηκαν μέσα σε μια ντουλάπα, όπου άντεξαν επί 14 ολόκληρες ώρες, μέχρι που διασώθηκαν.

Αλλά, η μικρή αδελφή τους, που θεωρείτο αρχικά νεκρή, σύρθηκε από τη σορό του πατέρα της και έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα, όπως ανέφερε συγγενής της στην εφημερίδα Washigton Post. Αλλά οι τρομοκράτες έφθασαν και εκεί και άρπαξαν τη μικρή μαζί με την πενταμελή οικογένεια των γειτόνων και τους πήραν μαζί με πολλούς άλλους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Την περασμένη Παρασκευή η μικρή Άμπιγκεϊλ έγινε τεσσάρων ετών ενώ ήταν σε αιχμαλωσία.