Τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας περιέγραψαν Ισραηλινοί που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, τα μέλη των οικογενειών των πρώην ομήρων Yaffa Adar και Ruthie Munder, Keren Munder και Ohad Munder Zichri -γιαγιά, μητέρα και εγγονός- μίλησαν για τη διαδικασία απελευθέρωσης και ανάρρωσής τους.

Όπως είπε η Keren Munder στον ξάδερφό της, Merav Raviv, έτρωγαν κυρίως ρύζι και ψωμί και κοιμόντουσαν σε σειρές από πλαστικές καρέκλες, ενώ όταν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, χτυπούσαν την πόρτα και μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν μιάμιση ώρα μέχρι να μπορέσουν να πάνε.

Πάντως, όλοι μίλησαν για τη μεγάλη χαρά που έζησαν με την επιστροφή των αγαπημένων τους προσώπων.
Άλλοι 13 όμηροι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα

Την ίδια ώρα, ακόμη 13 από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας, μετέδωσε ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Η Χαμάς έχει παρουσιάσει στο Ισραήλ κατάλογο με τους 13 ομήρους που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, μεταξύ των οποίων θα είναι και κάποιοι Αμερικανοί πολίτες, ανέφερε το Ynet.

Χθες το παλαιστινιακό κίνημα απελευθέρωσε 17 ομήρους και σε αντάλλαγμα το Ισραήλ άφησε ελεύθερους 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επεσήμανε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έχει λάβει κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, αν και δεν είχε διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Το Ynet μετέδωσε ότι αυτή τη φορά δεν θα χωριστούν μέλη οικογενειών, όπως συνέβη κατά τον δεύτερο γύρο απελευθερώσεων.

Μετά την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας ομήρων την Παρασκευή, η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά περίπου 200 ομήρους.