Ένα νέο πρόγραμμα για νεοσύστατες προανήγγειλε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 50% κρατική επιδότηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

«Σε 8 ημέρες από σήμερα θα ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα όπου ο συμπολίτης μας που θέλει να κάνει μία μικρή επένδυση, μπορεί να πάρει το 50% από το κράτος και να στηριχθεί μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κάνουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό για δύο μήνες», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι την ίδια στιγμή θα ξεκινήσουν «άλλα δυο προγράμματα για περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Οιχαλία και Γορτυνία που αφορούν μικρές επιχειρήσεις και μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 70%».
«12 Δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις»

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο Νίκος Παπαθανάσης τον χαρακτήρισε «αναπτυξιακό», ενώ πρόσθεσε ότι θα πέσουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις.

«Ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός, θα πέσουν 12 δισ. ευρώ σε επενδύσεις το 2024 στην ελληνική οικονομία, 8,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά προγράμματα και 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε.
Παπαθανάσης: «Στο 2,6% ο πληθωρισμός το 2024»

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πληθωρισμού εκτιμώντας ότι το 2024 θα υποχωρήσει από το 3,6% στο 2,6%. «Με την προσέλκυση των επενδύσεων, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με την επενδυτική βαθμίδα, θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Προβλέπουμε ότι το 2024 ο πληθωρισμός θα πέσει από το 3,6% στο 2,6% Βλέπουμε ότι υπάρχει μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Είμαστε από τις χώρες με τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη», κατέληξε.