Σαν "βροχή" πέφτουν οι καταγγελίες στην πλατφόρμα apodixhi της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή, έχοντας προφανώς σαν κίνητρο και το μπόνους που ξεκινάει από 100 ευρώ και φτάνει τα 3.000 ευρώ. 

Το μπόνους του "χαφιέ" με λίγα λόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι καταγγελίες αυτές έχουν φτάσει τις 141.000 με τις 61.000 να είναι επώνυμες και τις 80.000 ανώνυμες.

Τελευταία τρανταχτή περίπτωση το εστιατόριο που είχε εγκαταστήσεις μηχανισμός στην ταμειακή για να «μαγειρεύει» τζίρο και αποδείξεις.

Στην Πάτρα, οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ επαγγελματιών διαφόρων κλάδων, δείχνουν ότι πλέον ανάμεσα σε όλα τα άλλα, υπάρχει και το κλίμα του φόβου αφού κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. 

Για αυτό και τις τελευταίες ημέρες από πλευράς εμπορικών μαγαζιών και εστίασης οι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες σε κυνηγούν πλέον να σου δώσουν την απόδειξη για ότι έχεις αγοράσει ή ότι έχεις πάρει από το κατάστημα τους.

Όμως το κλίμα του φόβου παραμένει, με τους επαγγελματίες του κάθε κλάδου να φοβούνται τους ανταγωνιστές τους και να κοιτάζουν να μην δώσουν την παραμικρή αφορμή για να τους καρφώσει στην ΑΑΔΕ.

Να δούμε όμως θα κλείσει μέσα από αυτά τα μέτρα η μαύρη τρύπα της φοροδιαφυγής; Γιατί αν δεν κλείσει το πρόβλημα προφανώς δεν είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.