Αυτό είναι το προαύλιο στο 7ο ΕΠΑΛ Πατρών στην περιοχή Κουκούλι.  Στο σχολείο εκτελούνται εργασίες ανάπλασης, όμως εδώ και εβδομάδες κανείς δεν φροντίζει για την απομάκρυνση των μπαζών!

Ολόκληροι «λόφοι» έχουν σχηματιστεί στο σημείο που κάνουν διαλείμματα οι μαθητές, με άμεσο φυσικά κίνδυνο τραυματισμών, γονείς και μαθητές έχουν πολλές φορές διαμαρτυρηθεί αλλά δεν εισακούγονται.

Προφανώς θα πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να λάβουν τα μέτρα τους οι αρμόδιοι. Από την άλλη πλευρά το σχολείο ανακατασκευάζεται και σύντομα το κτίριό του θα είναι κόσμημα. Όπως και πολλά σχολεία της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών για σύγχρονη σχολική στέγη, από το 2014 που ανέλαβε, υλοποιεί ένα πρωτόγνωρο πανελλαδικά πρόγραμμα παρεμβάσεων ανακαίνισης και ανακατασκευής τους.

Με βάση τον προγραμματισμό τα έργα σε όλα τα σχολεία (ανακαινίσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις κλπ.), θα ολοκληρωθούν εντός του 2023, παρά τις μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση από το κράτος και της έλλειψης προσωπικού, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος.